Onze groep is verdeeld in vijf leeftijdsgroepen:

De kapoenen (6-8jaar) zijn de jongsten. Ze zijn levendig en vol verbeelding… Hun lokaal wordt een kasteel met ridders en prinsessen of een ruimteplaneet met marsmannetjes…

De welpen (8-10jaar) zijn echte bengels, vol fantasie en superactief. De leiding bedekken met bladeren of bekogelen met sneeuwballen en daarna een warme kop chocolademelk, heerlijk…

De wolo’s (10-12 jaar) zijn de middelste tak. Deze rakkers kijken enthousiast uit naar vuile vergaderingen, kampen bouwen, op ontdekking gaan in de natuur, actieve spelletjes en nog veel meer zotte activiteiten!

De jojo’s (12-14jaar) trekken er vaak op uit. Een stadsspel, een bosspel, een parcours met commandotouwen, dagtochten, watervlotten, een groot kampvuur in de Ardennen, je eigen potje koken, slapen in tenten, zelf een kookvuur maken,… de max!

De givers (14-17jaar) zijn pubers, met een groot hart en hormonenkwaaltjes. Zij krijgen meer inspraak en verantwoordelijkheid en beleven met hun vriendengroep hun eigen avontuur. Ze gaan op weekend en op kamp in de Ardennen of naar het buitenland.
Scouts en Gidsen Ten Berg is een jeugdbeweging voor kinderen en jongeren van 6 tot 17 jaar. Weet je niet altijd wat te doen op zondagmiddag? Wil je nieuwe vrienden maken of gewoon wat ravotten in de natuur, hou je van actie? Speel je graag buiten in een sportieve, creatieve, speelse en sociale omgeving? Dan is Scouts Ten Berg iets voor jou!

Omdat onze groep in de laatste jaren fors is gegroeid, werken we sinds het scoutsjaar 2013 met een ledenstop. We willen namelijk in de komende jaren onze kwalitatieve werking behouden en tegelijk een gezellige en beheersbare groep blijven. De voorinschrijvingen zijn van start gegaan, via deze link: https://goo.gl/forms/x3gBxvmyr24sKuLJ2 kan je de gegevens van je kind alvast doorgeven. Dan laten we je eind augustus – begin september iets weten via mail. De selectie wordt gemaakt via verschillende criteria: broertjes en zusjes van reeds ingeschreven leden krijgen voorrang, net als kinderen van oud-leiding. Het laatste selectiecriterium is de nabijheid tot ons lokaal, aangezien wij scouts toch als een buurtwerking zien. Om te starten in onze scouts moeten kinderen minstens in het schooljaar 2018-2019 in het eerste leerjaar zitten of nog 6 jaar worden in 2018
Dit formulier is uiteraard enkel bedoeld voor nieuwe leden. Huidige leden worden automatisch ingeschreven voor volgende scoutsjaar. Hoeveel kost dit? Je betaalt per jaar €35 voor inschrijving en verzekering. Voor een weekend (vervoer, verblijf, eten) betaal je nog een kleine bijdrage van ongeveer €35. Er is ook een optie voor verminderd lidgeld. Dit laat je ons gewoon even weten via mail. We willen wel benadrukken dat deze optie is ingevoerd om scouts voor zoveel mogelijk mensen toegankelijk te maken. Indien je dit eigenlijk niet nodig hebt, is het niet de bedoeling hiervan gebruik te maken. We gaan het nooit weigeren, maar we rekenen hier op jullie eerlijkheid.
Wanneer? Op zondagnamiddag van 14 tot 18u (‘s winters tot 17u voor kapoenen en welpen) Waar? In ons lokaal, de Scheve Chalet, aan het einde van de Serafijnstraat (Sint-Amandsberg, Gent) naast het speeltuintje. Hoe sluit je aan? Je mag 3 keer gratis komen proeven, vind je het leuk, dan schrijf je je in.

Hoeveel kost dit? Je betaalt per jaar €35 voor inschrijving en verzekering. Voor een weekend (vervoer, verblijf, eten) betaal je nog een kleine bijdrage van ongeveer €35.

Interesse? Kom eens af of contacteer de groepsleiding op volgend email adres: groepsleiding@scoutstenberg.be