De Groep
Scouts en Gidsen Ten Berg is een gezellige scoutsgroep aan de rand van Gent. Onze uitvalsbasis is de Scheve Chalet in de buurt van de Dampoort, maar geregeld trekken we de wijde wereld in op zoek naar onbekende avonturen en spannende verhalen. Een stevig stadspel, tentenkamp in de Ardennen, de grote zoektocht naar de Slapende Octopus en zijn kornuiten, een vlottentocht op de Gentse binnenwateren, zelf een piratenboot sjorren,…dat willen we voor geen geld missen! Doorgaans gaan onze activiteiten door op zondagnamiddag en geregeld gaan we op weekend. Het hoogtepunt van het scoutsjaar is natuurlijk het zomerkamp. Zin in scouting!? Klik snel verder!
Jaarthema
Geschiedenis
In 1988 gingen 2 groepen voor het eerst samen op kamp in de Ardennen. De givers van St-Amandus en de givers van de Gentse Poorters. St-Amandus had veel leiding, maar weinig leden. De Gentse poorters hadden dan weer meer leden, maar minder leiding… Een fusie werd werkelijkheid in september 1988. Bij een nieuwe groep hoort uiteraard ook een nieuwe naam. Dit was echter een struikelblok, aangezien beide groepen hun naam wensten te behouden. Uiteindelijk werd er een consensus bereikt: de groep zou “Scouts Ten Berg” gaan heten.